Et velkendt ansigt hos Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser får ny rolle som uddannelsesleder i Holbæk – nemlig 41-årige Anders Ejgard Petersen.

Erfaring bringes i spil

Anders Ejgards Petersen blev uddannet tømrer i 2002, og har siden 2016 arbejdet som tømrerfaglærer på EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Da chancen bød sig for at afprøve nye udfordringer som uddannelsesleder med ansvar for tømrer, murer og grundforløb 1 fagretningen byggeri og energi, så var det svært at sige nej. Med erfaring som faglærer i bagagen, ser Anders også klare fordele i sit fremtidige virke:

’’De udfordringer som man som faglærer kunne stå med, dem har jeg selv oplevet. Så jeg mener, at jeg har en større forståelse for nogle af de problematikker, som faglærerne kan have. Den erfaring kan jeg bringe med mig i mit fremtidige arbejde”, fortæller Anders.

Den første tid

Anders tiltrådte stillingen 1. august 2022, og han har haft en god start i sin nye rolle. Grundet kendskabet til skolen har det også været en tid, hvor der har været plads til at fordybe sig i de nye arbejdsopgaver og lære dem at kende:

Jeg synes, at jeg er blevet taget godt i mod af de andre ledere på stedet. Så har det selvfølgelig gjort det hele nemmere, at jeg har arbejdet her indtil nu, så jeg kender stedet, arbejdsgangene og medarbejderne. Det har klart gjort det nemmere at fokusere på de nye arbejdsopgaver, fremfor at skulle bruge en masse energi på at lære stedet og menneskene at kende”, fortæller Anders og supplerer:

Opbakningen hjemmefra har selvfølgelig også været en stor motivation, og det har bestemt gjort det hele nemmere”.

Fokus på trivsel

Anders glæder sig utroligt meget til det fremadrettede arbejde i sin nye stilling, og der er ét område, som Anders helt sikkert vil have et ekstra fokus på – nemlig trivsel blandt elever og medarbejdere:

’’Jeg har et stort fokus på trivsel blandt eleverne og medarbejdere. Jeg er overbevist om, at trivsel og relationer gør at indlæringen bliver bedre”.

Anders Ejgard Petersen tiltrådte stillingen 1. august 2022.