Er du i Bella Centret i København mellem 16. og 18. januar, kan du opleve den summende stemning af lærlinge, der arbejder koncentreret i deres fag. Hver og en står de og måler op, saver, skærer og meget andet for at komme i mål med den opgave, der er blevet stillet ved DM i Skills.

Men hvad skal eleverne egentlig lave? Det har vi været rundt ved vores deltagere for at finde ud af, og du kan blive klogere på det herunder.

SMED

Her har vi vores elev Elias Juhl-Laugesen, og han skal ud i en ret kreativ disciplin. Han og de andre deltagere skal nemlig lave et løbehjul i metal. Vinderen er den, der har været bedst til at følge tegningerne, har bedst styr på svejsningerne og har overholdt de gældende mål for opgaven.

TAGDÆKKER

Så skal der gang i brænderen! Vores to deltagere Jonas og Mathias skal lave to opgaver – et skråt tag og et liggende tag. Sådan ser menigmand det i hvert fald. Nærmere bestemt skal de lave en 2-lags listedækning med underliggende kapper på det ene tag og udlægge derbipure og isolere det andet.

TEKNISK ISOLATØR

Her skal deltagernes arbejde være tæt. Helt tæt. Det er kunsten som isolatør. Med materialer som mineraluld og cellegummi skal de isolere et rørsystem helt fra bunden. Det er vores elever Stephan og Matin i fuld gang med.

ALUBYGGER

Kombi-opgave! Deltagerne skal nemlig både prøve kræfter med fremstilling på værksted og montage. De skal iføre fire facadeelementer, så det knokler vores elever Kim,  Youseef, Marck og Heine.

GLARMESTER

Præcision. Det er nøgleordet for vores glarmestre Jacob, Nicolaj, Daniel og Magnus, når de skal lave en flerfarvet skæreprøve af Bella Sky, montere en alu-karm, lave værnglas, indsætte en alu-billedramme og palæramme samt glasreol med uv-limning. Der er nok at se til.

Vil du selv se deres arbejde med egne øjne, er det bare at smutte forbi Bella Centret i løbet af fredag og lørdag. Fri entré for alle.