Læs videre med en EUD

Når du uddanner dig til murer, tømrer, smed eller en af de 21 andre muligheder hos os får du en uddannelse, du kan bruge til en masse. Du behøver således ikke gå direkte ud og arbejde med dit fag og så gøre det hele livet.

Sådan var det muligvis tidligere. Men ikke længere. Langt fra.

Du kan både læse videre og skifte branche, hvis du har lyst til det. De døre åbner du også, når du tager en erhvervsuddannelse. Og i dag er der en del, der benytter sig af den mulighed.

Vil være bygningskonstruktører
Tag to af vores nyslåede tømrersvende. Nikolaj og Andreas. Kort inden påske fik de – sammen med 22 af deres kammerater – deres svendebreve efter veloverståede svendeprøver.

Midt i fejringen forklarede de, at de har en ganske klar plan nu – og den er ikke at arbejde hele livet på byggepladsen.

– Vi tager begge et halvt års arbejde, hvor vi har været i praktik hver især – og derefter starter vi på uddannelsen til bygningskonstruktør, kunne Nikolaj og Andreas afsløre.

De vil altså begge tage en professionsbachelor på 3,5 år og dermed blive endnu bedre rustet til det fremtidige arbejdsmarked, samtidig med de prøver sig af på nye måder i mere eller mindre samme fag.

Går du med drømme om at tage en erhvervsuddannelse OG læse videre efterfølgende, kan du altid her eller på UddannelsesGuiden læse, hvilke muligheder de forskellige erhvervsuddannelser åbner op for.