Præcis kl. 12.00 torsdag 19. november 2020 hørtes der pludselig musik fra alle klasselokaler på EUC Nordvestsjællands adresser i både Holbæk, Kalundborg og Fårevejle. Og musikken var den samme over det hele: de store hits fra den velkendte rapper Lord Siva.

Det havde eleverne fortjent
Skolen havde nemlig – sammen med FGU Nordvestsjælland, HF og VUC Nordvestsjælland, Odsherreds Gymnasium, Stenhus Gymnasium – sørget for en fælles virtuel koncert med det store danske musiknavn. Et initiativ, der skulle give eleverne en fed og mindeværdig oplevelse sammen i disse corona-tider, hvor det sociale liv på skolerne er sat meget i bero, og hvor eleverne har tacklet situationen på den mest ansvarsfulde måde.

En fælles oplevelse
Og en fed oplevelse – det fik eleverne i høj grad! Nogle fulgte med klassevis, andre fulgte med hjemme, men de var alle sammen om at se livekoncerten, som varede ca. 45 minutter, og hvor Lord Siva undervejs talte direkte til eleverne. Som var det en fysisk koncert, hvor han talte til et publikum.

Der blev endda sunget med på de mest kendte numre rundt omkring i klasserne, hvor alt fra business- og HTX-elever til tømrer- og mekaniker-elever fulgte med. Stemningen og humøret var altså i top på den noget anderledes skoledag, som gav eleverne en oplevelse, de sent vil glemme.