EUC Nordvestsjælland har en lang række erhvervsuddannelser, herunder uddannelserne til kok, tjener og ernæringsassistent.

Billede: Holbæk Spiser Sammen 2020

–  Kort før hele Danmark lukkede ned, stod alle vores nye elever på maduddannelserne for Holbæk Spiser Sammen,” fortæller vicedirektør Malene Grandjean.

Her afprøvede eleverne netop deres praktiske færdigheder, men det er ikke muligt for tiden. Derfor har lærerne på disse erhvervsuddannelser skulle tænke ekstra kreativt.

Videoproduktion og online undervisning
Eleverne laver stadig mad, som de præsenterer for deres faglærer Theis Lynge Pedersen. Det gør de ved at producere videoer, hvor de fremstiller deres madret derhjemme, og undervejs i videoen skal eleverne redegøre for forskellige fagtekniske elementer som fx grundtilberedningsmetoder, stegetider, udskæringer og hygiejne. Eleverne sender videoerne til læreren, som ser dem igennem og giver eleverne feedback på dets faglige indhold. Feedbacken får eleverne via Zoom, når lærer og elever mødes.

Gode til den virtuelle undervisning
Alle lærere på skolen har omdannet deres undervisning til online fjernundervisning, og de gør brug af forskellige digitale platforme til at undervise og kommunikere med deres elever på.

– Det går rigtig godt med den virtuelle undervisning på EUC Nordvestsjælland, og både lærere og elever har haft en positiv oplevelse og lært en masse ved denne nye form for undervisning. Den har kick-startet den pædagogiske nytænkning af  undervisningen og åbnet for en masse nye læringsmetoder, konstaterer direktør Steffen Lund.