Hos os kan du tage dele af uddannelsen til Maskinmester. Vi har nemlig indgået et samarbejde med Maskinmesterskolen København.
På EUC Nordvestsjælland afd. Holbæk kan du tage første del af maskinmesteruddannelsen. Her kan du læse værkstedsforløbet, som svarer til 1. til 3. semester af maskinmesteruddannelsen.
På Processkolen i Kalundborg kan du læse fra 4. semester og resten af uddannelsen frem til 9. semester.
Optagelse
Der er opstart to gange om året – sommer og vinter. Læs mere om optagelse her.
Har du en relevant erhvervsuddannelse af mindst 2 års varighed, og vil du gerne læse til maskinmester, men mangler at opfylde de faglige optagelseskrav? Så kan du tage en adgangseksamen på vores adgangskursus. Det tager kun et 1/2 år og foregår på Processkolen – læs mere.
Læs mere på
1.-3. semester i Holbæk
Værkstedsundervisningen dækker over 1. semester på 6 måneder og første del af 2. semester på 3 måneder. Det vil sige, at du har værkstedsundervisning i de første 9 måneder af din uddannelse til maskinmester, på vores smedeværksted i Holbæk.
Efterfølgende skal du i virksomhedspraktik i 9 måneder, hvor du prøver dit nylærte håndværk af hos en given virksomhed. Denne periode fra 1. til 3. semester kaldes også for Værkstedsskoleforløbet.
4.-9. semester i Kalundborg
Fra 4. til 7. semester har du teoretisk undervisning, hvor du blandt andet har fag som Energiforsyning, El-autorisation samt Køle- og indeklimaanlæg.
På 8. semester har du, udover den øvrige undervisning, også et valgfag.
Endelig skal du på 9. semester i bachelorpraktik i tre måneder, og efterfølgende skal du skrive dit bachelorprojekt. Når du har afleveret og bestået dit bachelorprojekt, kan du kalde dig selv for færdiguddannet maskinmester.