Tag uddannelsen lokalt

Maskinmesteruddannelsen i Holbæk og Kalundborg

Vil du arbejde med optimering af maskiner og anlæg på bl.a. kraftværker, offshore eller på hospitaler, så er maskinemesteruddannelsen noget for dig.

Hos os kan du tage dele af uddannelsen til Maskinmester. Vi har nemlig indgået et samarbejde med Maskinmesterskolen København.

EUC Nordvestsjælland afd. Holbæk kan du tage første del af maskinmesteruddannelsen. Her kan du læse værkstedsforløbet, som svarer til 1. til 3. semester af maskinmesteruddannelsen.

Processkolen i Kalundborg kan du læse fra 4. semester og resten af uddannelsen frem til 9. semester.

Optagelse

Der er opstart to gange om året – sommer og vinter. Læs mere om optagelse her.

Har du en relevant erhvervsuddannelse af mindst 2 års varighed, og vil du gerne læse til maskinmester, men mangler at opfylde de faglige optagelseskrav? Så kan du tage en adgangseksamen på vores adgangskursus. Det tager kun et 1/2 år og foregår på Processkolen – læs mere.

Læs mere på

msk.dk

1.-3. semester i Holbæk

Værkstedsundervisningen dækker over 1. semester på 6 måneder og første del af 2. semester på 3 måneder. Det vil sige, at du har værkstedsundervisning i de første 9 måneder af din uddannelse til maskinmester, på vores smedeværksted i Holbæk.

Efterfølgende skal du i virksomhedspraktik i 9 måneder, hvor du prøver dit nylærte håndværk af hos en given virksomhed. Denne periode fra 1. til 3. semester kaldes også for Værkstedsskoleforløbet.

4.-9. semester i Kalundborg

Fra 4. til 7. semester har du teoretisk undervisning, hvor du blandt andet har fag som Energiforsyning, El-autorisation samt Køle- og indeklimaanlæg.

På 8. semester har du, udover den øvrige undervisning, også et valgfag.

Endelig skal du på 9. semester i bachelorpraktik i tre måneder, og efterfølgende skal du skrive dit bachelorprojekt. Når du har afleveret og bestået dit bachelorprojekt, kan du kalde dig selv for færdiguddannet maskinmester.

Bliv maskinmester

Maskinmesteruddannelsen tager mellem 3 og 4,5 år at gennemføre afhængig af, hvilken baggrund du har, når du søger ind på studiet. Der er forskellige veje ind på uddannelsen alt efter, om du søger ind med en gymnasial uddannelse, en relevant erhvervsuddannelse eller begge dele.

Har du en gymnasial baggrund fra STX, HTX, HHX eller HF, starter du på Værkstedsskoleforløbet, som både består af undervisning på uddannelsens værksted og praktik i en relevant virksomhed.

Har du en relevant erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed og et svendebrev, er du fritaget for uddannelsens Værkstedsskoleforløb, som strækker sig fra 1. til 3. semester, men til gengæld skal du evt. at tage et gymnasialt adgangskursus for at opnå relevante teoretiske fag på højere niveau.

Hvis du søger ind med både en gymnasial uddannelse og håndværksmæssig baggrund for eksempel fra en EUX, kan du efter en individuel vurdering ofte starte direkte på hovedforløbet på 4. semester, og så tager uddannelsen 3 år.