Fredag 10. december afholdt vi Masterchef i vores afdeling i Fårevejle, hvor eleverne på grundforløb 1 og fra 10. klasse var samlet til konkurrencen om at blive dette års masterchef. 8 grupper, bestående af 2 elever i hver, stillede op til dette års konkurrence, og de var alle klar på at gå efter titlen.

Opfindsomhed med lokale råvarer
Der var store forventninger til elevernes opfindsomhed til dagens konkurrence, for der var ikke opsat andre krav til retterne, end at der skulle indgå kylling og råvarer fra den lokale mark. Der var dog heller ikke mangel på hverken opfindsomhed eller vindermentalitet at spore i køkkenet undervejs i processen, og der blev fokuseret samt knoklet indtil serveringstid lige over middag.

Elevernes retter skulle i bedste Masterchef-stil serveres for et veloplagt dommerpanel, og dagens panel bestod af fagpersoner af stærkeste kaliber. Ole Vorm, køkkenchef hos Kunsthøjskolen i Holbæk, Jesper Zeihlund, direktør hos NCLF (Nationalt Center for lokale fødevarer), Linda Hinze, kok og produktudvikler hos NCLF, og sidst men ikke mindst Gitte Wikstrøm – dagens æresdommer.

Imponerede dommere
Efter 3 timers dyb koncentration og fokus på opgaven blev det tid til servering foran de forventningsfulde dommere – og dømt ud fra dommernes reaktioner blev alle forventningerne overgået.

”Der er nogle uddannede kokke, der ikke engang kan lave en så god suppe.” Lækker ret – cremet, veltilberedte grøntsager og tilpas stærk til at alle kan være med.” ”Den skal direkte på et streetfood-menukort et sted i landet”.

Det var blot nogle af de udtalelser, der kom fra dommerpanelet, da de 8 grupper serverede deres kreationer.

Svært at finde en vinder
Ved konkurrencens afslutning og kåring af dagens vinder var der stor ros til alle deltagerne. Kvaliteten af de serverede retter var simpelthen så høj, at dommerpanelet havde svært ved at udpege en enkelt vinder.

Derfor havde dommerne set sig nødsaget til at udpege to vindere: Vilma og Emilia fra grundforløb 1 for deres eminente suppe samt Emma og Silas fra 10. klasse for deres forrygende fish’n’chips-inspirerede kyllingeret.