Duften af lækker mad strakte sig vidt omkring torsdag den 19. december 2019.

På denne dag afholdt vores afdeling i Fårevejle nemlig et arrangement, som var inspireret af det velkendte Tv-program, Masterchef. Og det skulle vise sig at blive en spændende og hyggelig dag, fyldt med masser af lækker mad.

Det var eleverne på mad-uddannelserne, der konkurrerede mod hinanden om at lave den lækreste og mest kreative mad – på samme vis som det er konceptet i Masterchef. Og de havde knoklet hårdt i køkkenet i tre timer, for at frembringe deres lækre kreationer. Derefter i tidsrummet 11:00-12:30 foregik selve præsentationen og bedømmelsen af deres retter.

Elevernes skønne retter blev bedømt af tre udefrakommende dommere.

Set fra venstre var dommerpanelet på dagen følgende:

  • Indehaveren af Restaurant Suri, Henrik Nielsen.
  • Kommunikationsansvarlig og projektleder ved Geoparkens Besøgsmark, Helle Nordgaard.
  • Executive rådgiver – Faglig leder hos NCLF (Nationalt Center for Lokale Fødevarer), Jesper Zeihlund

Eleverne gik til opgaven med højt humør, og dystede på livet løs, på allerbedste Masterchef-manér. Og det var nogle kreative og lækre retter de fik lavet.

Menuen for dommerne kom til at bestå af okonomiyaki (en slags japansk pandekage, som blev serveret med kål, gulerødder og friturestegte porrer). Derefter fik de sellerifrikadeller med rødebedestrimler, vegetarisk sovs og bolchebeder med kanel. Efterfølgende var der julemedister, grønkålschips og hvide og brune kartofler med sovs på menuen, efterfulgt af endnu en lækker menu bestående af en friturestegt flæskestegssandwich med grovbolle, coleslaw og mayonnaise. Og sidst men ikke mindst, kom desserten til at bestå af en lækker gulerodskage med rødebedeis.

De tre dommere var meget begejstrede for al den lækre mad, og kom bestemt ikke til at gå sultne derfra.

Men selvom al maden havde været lækker, så skulle der jo findes en vinder. Og det blev det første hold elever, der havde været inde og præsentere deres ret bestående af okonomiyaki.

Nu er Masterchef konkurrencen vel overstået, men det er ikke det sidste man hører til eleverne og deres lækre retter. Det er nemlig meningen at der efterfølgende vil blive lavet en kogebog med elevernes opskrifter, så man har muligheden for at gøre dem kunsten efter.