På EUC Nordvestsjælland er vi, sagt i al beskedenhed, vant til at se den faglige stolthed lyse ud af vores elever, når vi ser dem rundt omkring i værkstederne – på deres hjemmebane, hvor de knokler med deres fag.

25 stærke svende
Og det er ikke noget, der går ubemærket hen. Vores smed (rustfast) Jack Könicke Modin Christensen var således blandt modtagerne, da Metalindustriens Lærlingepris (ML Prisen) blev uddelt i september 2019.

Det er en pris, som hvert år uddeles til 25 nyudlærte svende, der har udmærket sig indenfor metalindustrien – blandt andet som en god kollega og samarbejdspartner, ligesom man også skal have fået 12 ved svendeprøven.

Det hele kan der tikkes ‘ja’ til hos Jack, som var blevet indstillet af både skole og virksomhed.

Det er en kæmpe ting
Derfor tog han om morgenen fredag 20. september turen til Den Sorte Diamant, hvor han i Dronningesalen skulle modtage prisen sammen med de 24 øvrige svende.

Og det er en dag, Jack sent vil glemme.

– Bare det at blive indstillet til at starte med er en kæmpe ting, synes jeg.

Sådan indleder Jack, da vi et par dage efter hædringen i København taler med ham.

Varierende opgaver
– For mig er det et kæmpe skulderklap at modtage sådan en flot pris, og jeg må sgu ærligt indrømme, at jeg er stolt af mig selv. Det betyder rigtig meget, for det viser, at det arbejde, jeg har prøvet at forbedre, har givet pote i sidste ende.

Arbejdet som rustfast smed er noget, Jack nyder til fulde, og han glæder sig til et arbejdsliv i spændende en branche.

– Det fede ved mit fag er helt klart, at jeg laver så meget forskelligt, som jeg gør. Jeg laver noget forskelligt næsten hele tiden, og det gør, at man holder sine færdigheder ved lige. Det sætter jeg rigtig meget pris på, afslutter Jack.

På EUC Nordvestsjælland er vi også utrolig stolte over at have en elev som Jack, der er en fremragende ambassadør for smedefaget, som han viser frem på bedst mulige vis. Og vi glæder os til at se hans virke ude i industrien.