Andelen af kvinder i håndværksfag har været uændret de seneste 20 år – og den stereotype opfattelse inden for disse fag er, at ”piger går i gymnasiet, og drenge skal ud på byggepladsen”.

Den opfattelse vil EUC Nordvestsjælland rykke på i regionen, da skolen har en masse seje piger, som bl.a. går på uddannelserne til maler, tømrer og mekaniker.

Disse erhvervsuddannelser er ikke kun for drenge, men for alle med en interesse inden for håndværkerfagene.

EUC Nordvestsjælland samarbejder derfor med projektet Boss Ladies, som har fokus på piger i bygge- og anlægsbranchen. Boss Ladies’ mission er at udfordre stereotyper og sætte talenter fri via kvindelige håndværkerambassadører og aktiviteter på folkeskoler.

På EUC Nordvestsjælland har en række af pigeeleverne meldt sig som ambassadører for Boss Ladies. Pigerne har allerede deltaget i skolens uddannelsesmesse, Fremtidsbazar, hvor de snakkede med en masse piger fra folkeskolen om, hvorfor de har valgt at tage en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen.

To piger, der er med til at fremme budskabet om at der skal flere piger til håndværksfagene, er Cecilie og Laurine, der begge læser til mekaniker på EUC Nordvestsjælland.

De var begge til stede på Fremtidsbazaren, hvor de fortalte om vigtigheden af, at der også er piger repræsenteret i fx mekanikerfaget, da der også er piger, der interesserer sig for biler.

Mentor og tovholder for projektet, Mynthe Liljeskjold fra på EUC Nordvestsjælland, fortæller:

”Vi vil have flere piger til erhvervsskolen – og vi vil godt skabe et godt fælleskab for de piger, der allerede går her. Vi holder derfor fælles arrangementer for at blive samlet og kunne stå sammen som en gruppe af piger. Vi vil gerne blive ambassadører for at vise, at der er piger, og det er fedt at være pige her – ikke kun på skolen, men også på de forskellige brancher inden for byggeri, anlæg og auto.” 

Nåede man ikke at møde pigerne til Fremtidsbazaren, kan man komme og få en snak med dem til EUC by Night på EUC Nordvestsjællands afdeling på Absalonsvej 20 i Holbæk.

De vil være til stede i lokale c167 fra kl. 17.00 til 18.00, hvor man kan høre om pigernes oplevelser på maler-, tømrer- og mekaniker-uddannelserne. Derudover er der også mulighed for at få besvaret sine spørgsmål, hvis man selv overvejer at starte på en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen.

Fra kl. 18.00 til 18.30 kan man også få en rundvisning på skolen.