29.-30. september og 1. oktober dyster de dygtigste murerlærlinge i regionen om en plads ved DM i Skills – og her har vi hele tre elever med. Nemlig 19-årige Silas, som går på fjerde hovedforløb, og de to nyslåede svende André og Nicki, der begge er 20 år.

Bygger i mursten og fliser
Konkurrencen finder sted på Roskilde Tekniske Skole og løber over to dage, hvor eleverne har hhv. 12 timer (de elever, der opmurer) og 15 timer (de elever, der arbejder med fliser) til opgaven.

Det bliver intenst ved regionsmesterskabet, men eleverne tager udfordringen i stiv arm og ser bare frem til at kunne vise deres evner indenfor murerfaget frem.

− Vi blev spurgt af vores lærer Flemming, om vi ville være med, og så sagde vi selvfølgelig ja, indleder de alle tre.

For Nicki er det dog ikke helt nyt at skulle deltage ved det regionale mesterskab.

− Jeg har været med til det en gang for, hvor det gik fint nok, men det var ikke en 1. plads, forklarer han med et smil, inden André supplerer:

− Jeg har skullet være med tidligere år, men det har ikke passet med de forløb, vi gik på, men i år kan jeg heldigvis godt nå det, lyder det fra den nyslåede svend.

Skal bygge en kirke
Opgaven er formuleret på forhånd, og det er en ganske bestemt bygning, eleverne skal prøve at kopiere i enten mursten eller fliser.

− Ja, det er Grundtvigs Kirke, vi skal bygge, lyder det fra André, mens der ved siden af elever ligger arbejdstegninger af netop dén kirke. Bare i lidt mindre målestok.

Eleverne har gået og forberedt sig i murerværkstedet på EUC Nordvestsjælland, hvor de så småt har fået en føling med opgaven og det tidspres, de ufravigeligt kommer til at være under.

− Forberedelserne er gået stille og roligt – men jeg er nok lidt tidspresset, da jeg kun har 12 timer til opgaven, da jeg arbejder med opmuring. Men jeg skal bare lige have lidt mere fart på, og så skal det nok går, slår Silas fast.

Selvom eleverne håber på at vinde, er det dog ikke nødvendigvis det eneste mål ved at deltage.

− Det bliver også bare en oplevelse at være med. Vi glæder os, og det skal nok blive sjovt, er de alle enige om.

Som sagt finder konkurrencen sted fra 29. september og et par dage frem, og vi glæder os til at følge eleverne og deres arbejde med opgaven.