Det nye skoleår er blevet skudt godt i gang, og det er med nye ansigter hos EUC Nordvestsjællands afdeling i Fårevejle. 54-årige Søren Aagesen Goth, som tidligere har været underviser og koordinator for 10. klasse på Odsherreds Gymnasium, er ny uddannelsesleder i afdelingen, hvor Søren skal bestride rollen som leder for både 10. klasse i Fårevejle og på Odsherreds Gymnasium samt EUD-uddannelserne, som er beliggende i Fårevejle.

Soren Aagensen Goth

Mange års erfaring med uddannelsesverdenen

Søren Aagesen Goth har siden 1994, da han trådte ud af Blaagards Statsseminarium som uddannet lærer, beskæftiget sig med uddannelsesverdenen. I perioden 1994 til 2000 arbejdede Søren som lærer, hvor han underviste i tysk, idræt og musik på en række af skoler i Københavnsområdet. Herefter flyttede han og familien til Rørvig, hvor arbejdet som lærer samt leder på forskellige lokale skoler fortsatte i Odsherred Kommune. I 2014 blev Søren en del af Odsherreds Gymnasium, og her fik han en koordinerende rolle for 10. klasserne på skolen.

Pr. 1. august 2022 står der nu uddannelsesleder på skiltet ind til Sørens kontor, og det er en rolle, som han glæder sig over at være kommet i gang med.

”Jeg glæder mig til at fordybe mig i det at lede og få skabt en god stemning i personalegruppen, og så glæder jeg mig til at have tiden til at starte nogle fede projekter op,” fortæller Søren.

Fokus på udvikling og lokalt samarbejde

I lyset af fusionen mellem EUC Nordvestsjælland og Odsherreds Gymnasium er det planen, at der skal bygges et campus i Asnæs på Odsherreds Gymnasiums adresse — et campus, hvor EUC Nordvestsjællands afdeling i Fårevejle skal rykke deres uddannelser ind.

Dette projekt glæder Søren sig til at tage del i, og han ser et stort potentiale i at få skabt et større fællesskab og uddannelsesmiljø i samlingen af ungdomsuddannelser i Odsherred.

Søren har allerede nu en drøm om at udvikle de eksisterende 10. klassestilbud for at skabe en større kultur omkring sammenholdet på den kommende campus.

”Jeg kunne god tænke mig at tænke i linjer i 10. klasse. Jeg er idrætsmenneske, så det er en af de linjer, jeg godt kunne tænke mig at lave på Odsherreds Gymnasium. Jeg kunne godt tænke mig, at der kom et større idrætsliv på tværs af uddannelser på matriklen. Hvis der er noget, der kan skabe fællesskab, så er det idræt,” lyder det fra Søren.

Udover et fokus på sammenhold lokalt på uddannelserne har Søren et stort ønske om at skabe et større samarbejde med lokale aktører, som beskæftiger sig med tømrerfaget og de maduddannelser, som er at finde i afdelingen.

”Jeg drømmer om at få vores tømreruddannelse til at samarbejde med lokale aktører, som fx Rørvig Bådbyggeri og lokale tømrervirksomheder. Og så vil jeg rigtig gerne udvide vores samarbejde med Center for Lokale Fødevarer og nogle af de lokale kokke i Odsherred Kommune. Fx at få nogle lokale kokke til at komme og fortælle om deres arbejde,” afrunder Søren.

Søren tiltrådte stillingen 1. august 2022.

Soren Aagensen Goth