Malerlærlinge sætter kulør på væg i plejecenter

logo ods kom

Pressemeddelelse fra Odsherred Kommune 17. december 2015

Projekt ”Den glade væg” fra EUC Nordvestsjællands malerafdeling har dekoreret en tidligere lang, hvid væg på plejecentret Solvognen i Højby med motiver fra Odsherred.

ProjektDenGladeVg 1

ProjektDenGladeVg 2    ProjektDenGladeVg 4

Blå himmel. Grønne og gule marker. Græssende køer. Lumsås Mølle. Vandtårnet i Nykøbing. Dragsholm Slot. Højby Kirke. Esterhøjstenen. Og Solvognen naturligvis…

Det er motiver, der vækker genkendelsens glæde på den cirka otte meter lange og to meter høje væg, som malerlærlingene Anja Nielsen, Nykøbing, og Karina Nordahl Petersen, Nr.
Asmindrup, fra bygningsmalerlinien på EUC Nordvestsjælland i Holbæk har malet på plejecentret Solvognen i Højby. Torsdag den 17. december 2015 blev den flot dekorerede væg i overvejende grønne nuancer tæt ved indgangsparti, reception og kantine indviet af beboer Lis Ammitzbøl, som klippede den røde snor, og efterfølgende var der et beskedent traktement med et glas liflige bobler og en chips.

-    Vi havde gået og talt om, at den lange hvide væg så kedelig ud, og det kunne være rart at få den frisket op på en eller anden måde. Så var det en dag, at Mie Døvling Andersen fra rådhuset kom forbi og foreslog, at vi tog kontakt til projekt ”Den Glade Væg” på EUC Nordvestsjælland, sagde plejecenterleder Mirjam Bauer ved indvielsen.

Projekt Den Glade Væg er et projekt på EUC Nordvestsjælland, hvor malerlærlingene i skolepraktikken tager ud på institutioner eller hos foreninger og dekorerer en væg. Det kræver en ansøgning til skolen, som har et fagligt udvalg, som udvælger de projekter, der kan imødekommes, og skolen betaler lønnen, mens ansøgeren betaler materialerne. I Odsherred har malerlærlinge således dekoreret en flot væg i daginstitutionen Syrenhuset i Annebergparken i Nykøbing. Private kan af gode grunde ikke få malet vægge i hjemmet på denne måde, ligesom skolen heller ikke må tage arbejde, som faglærte malere ellers vil kunne udføre.

Projektet har taget cirka tre uger, og motivet var frit, men opgaven lød på, at det gerne måtte være lokale motiver. De to malerlærlinge valgte derfor genkendelige motiver fra Odsherred som Dragsholm Slot, Højby Kirke og Solvognen, som er blevet indsat forskellige steder i det bakkede, frodige og grønne Geopark-landskab.

ProjektDenGladeVg

-    Det har været en sjov og spændende opgave, siger Kamilla Nordahl Petersen, som gerne vil videreuddanne sig til dekorationsmaler.

Beboerne på Solvognen er glade for resultatet, den fine væg giver liv og glæde med lyse, optimistiske forårsfarver, og så kan de fleste kende eller genkende de motiver og bygninger, der er indsat rundt på væggen.

ProjektDenGladeVg 5 

Yderligere oplysninger
Centerleder Mirjam Bauer, Plejecentret Solvognen, Højby, 59 66 52 00


Foto
Anja Nielsen, instruktør Christina Holm og Kamilla Nordahl Petersen foran ”Den glade væg” på plejecentret Solvognen i Højby.

Beboer Lis Ammitzsbøl klippede snoren og indviede dermed den flotte væg på Solvognen. Beboerne er glade for den farverige og genkendelige væg.
Lumsås Mølle er blandt motiverne på væggen. Højby Kirke er et andet af motiverne på væggen.
Centerleder Mirjam Bauer takkede  for det flotte arbejde.


Sag: 306-2009-94313
Dok.: 306-2015-322324 Ref.: PET

Odsherred Kommune Sekretariat og Digitalisering Nyvej 22
4573 Højby
59 66 66 66 - telefon
59 66 66 99 – fax
CVR: 29188459
kommune@odsherred.dk www.odsherred.dk