Innovative idéer på stribe

Fredag den 7. april var flere elever fra handelsuddannelserne samlet for at præsentere de idéer, produkter og løsninger, som de havde arbejdet med i forbindelse med et projekt kaldet ”Innovation Cup”.  

Innovation cup er et innovationsprojekt, hvor eleverne i grupper har haft til opgave at udvikle innovative idéer samt en forretningsstrategi for disse. Bl.a. har eleverne haft til opgave at lave en plan for hvordan de ønsker at markedsføre deres idé samt hvordan idéen økonomisk kan hænge sammen.

innovation cup

Tablet til at rense tænderne  
Eleverne præsenterede deres idéer ved hver deres stand for dommere, undervisere og andre interesserede. Bl.a. kunne man høre om en idé til en tablet, der havde samme funktion som en tandbørste – nemlig at rense og friske munden op, men som kan bruges de dage hvor man ikke kan nå eller overskue tandbørstningen. Det var især denne idé der fangede dommernes opmærksomhed og idéen vandt 1. præmien. 

innovation cup 2

De 4 vindere Cille, Sarah, Sarah og Sofie (EUX) med ideen "Tandbørstetablet"

2. pladsen gik til Malene og Tanja (EUD) med idéen om en brille med varme tråde i, mens 3. pladsen gik til Maj-Liv, Lynn og Cecilie (EUX) som havde udtænkt en idé til en dyne med lynlås, som gør at dynebetrækket ikke glider af dynen.  

En markedsføringsstrategi til virksomheden Plintho
Foruden at arbejde med deres egne idéer, havde eleverne også fået til opgave at udarbejde en markedsføringsstrategi for en allerede eksisterende virksomhed. Der var tale om virksomheden Plintho, som har udviklet en revolutionerende teknologi, der gør det nemt at flytte og rengøre bag vaskemaskiner. Plintho var da også selv til stede på dagen, og lyttede interessant med, da eleverne præsenterede hver deres forslag til en marketingstrategi, som skal udbrede kendskabet til Plinthos idé.  

plintho

Se flere billeder af arrangementet på facebook.