Elever vovede sig ind i Løvens Hule

Onsdag 25. april var en spændende dag for tre innovative grupper af elever fra EUC Nordvestsjælland. De deltog nemlig i en lokal udgave af Løvens Hule, som blev afholdt hos Holbæk Erhvervsforum.

Mange unge ildsjæle
Arrangementet startede med en introduktion af Mads Lund, som står bag Løvens Hule i Danmark. Derefter var der et oplæg ved virksomheden ISTID, som i 2016 deltog i programmet og fik en investering med på vejen. 

Og så var turen kommet til en række unge iværksættere fra især Holbæk-området. I alt tre grupper deltog fra handelsskolen på EUC Nordvestsjælland, mens der blandt de andre deltagere var to grupper fra Slotshaven Gymnasium.

Her er de tre grupper med elever fra handelsskolen:

Endnu unavngiven virksomhed
Stephanie Christensen og Astrid Holst går begge på EUS på handelsskolen og er gået sammen om en god idé. Deres virksomhed har endnu ikke et navn, men de har gjort sig rigtig mange tanker om deres videre færd. Deres mål er at lave en helt ny variant af vaske- og varedeklarationsmærker. De har bemærket, at de ofte er et irriterende element i et stykke tøj, da de klør og generelt er i vejen. Derfor vil de lave en app, som gør, at man kan scanne en QR-kode på tøjet og få al den information, der er på et normalt mærkat på et stykke tøj. Og mere til.

IMG 4857 2

Lys Idé
Amalie Rønlund Nielsen og Jacob Steensen Dalhoff går begge på EUX Business og var endnu engang på scenen for at præsentere deres idé. Det har de gjort mange gange efterhånden, og 23. marts blev de - med også Amalies bror og Slotshaven-elev Anton Rønlund Nielsen på holdet - blev de kåret som samlet vinder af Fonden for Entreprenørskabs regionsmesterskab for Sjælland. De har lavet et produkt, der gør det muligt at bruge stort set alle typer af lys i alle slags lysestagere. Om det så er i en fyrfadsholder. Dagen efter skulle gruppen direkte videre til endnu en pitch. De skulle nemlig deltage i DM for unge iværksættere, der blev afholdt i Industriens Hus

.IMG 4837 2

Travel Sized
Mia Lindsø Fast går på EUX Business og har ved siden af studierne gang i en spændende virksomhed, der intensivt har fulgt EUC Nordvestsjællands Talent Spot og iværksætter-valgfag. Her har hun kunne fintune idéen mere og mere. Endda i så høj grad, at Mia har oprettet virksomheden og nu har et CVR-nummer. Hendes mål med virksomheden er at sælge hygiejneprodukter og kosmetik i rejsestørrelser, der nemt kan være i en taske eller kuffert - og som ikke bliver konfiskeret i en lufthavn eksempelvis.

IMG 4875 2

De tre grupper leverede medrivende pitches, som også tog dommerpanellet med storm. Det stod hurtigt klart, at eleverne havde gjort sig alle de overvejelser, man skal som iværksætter. Herunder varebehandling, patenter og prototyper.

Alle tre idéer blev taget så godt imod, at Mads Lund anbefalede grupperne at melde sig til en kommende sæson af Løvens Hule på DR.