Elevtjenesten er gået i luften

I dag, mandag den 4. september markerede man internt på EUC Nordvestsjælland, Absalonsvej og Slotshaven Gymnasium åbningen af den nye Elevtjeneste - et nyt tiltag der skal sikre et godt ungeliv og modvirke frafald på ungdomsuddannelserne.

Elevtjenesten

Samarbejde mellem fire skoler og kommunen
EUC Nordvestsjælland på Absalonsvej, Slotshaven Gymnasium, Stenhus Gymnasium og Nordvestsjællands HF & VUC er alle gået sammen med Holbæk Kommune om Elevtjenesten.

Elevtjenesten er skabt ud fra et ønske om at fjerne de skarpe skel der hidtil har været mellem kommunernes og skolernes støtte til eleverne. Indtil nu har skolerne blandt andet stået for mentorordninger og rådgivnings- og coachingtilbud til de unge. Kommunen har blandt andet stået for misbrugsrådgivning, psykologtilbud og vejledning, når unge ønsker at skifte uddannelse.

Elevtjenestenbadge.jpg

Direkte hjælp på skolen
Med den nye Elevtjeneste rykkes kommunens tilbud fysisk ind på de fire skoler. Således kan eleverne forvente at få hjælp direkte på skolen, uanset hvilke udfordringer de står med. Desuden vil fagpersonerne omkring de unge lære hinanden personligt at kende, hvilket vil gøre det nemmere at finde de rette løsninger for den enkelte unge.

Både skolerne og Holbæk Kommune håber, at Elevtjenesten kan medvirke til, at de unge får et bedre ungeliv og at frafaldet fra ungdomsuddannelserne reduceres.