EUC deltog på SUK-festivalen

Flere tusinde unge mennesker besøgte torsdag den 14. september SUK-festivalen i Slagelse, for at blive klogere på deres valg af uddannelse.  

SUK-festivalen er en uddannelses- og karrierefestival, hvor de unge har mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige slags uddannelser. Samtidig er der også mulighed for at lytte til livemusik, deltage i konkurrencer, besøge madboder og lignende.

EUC Nordvestsjælland deltog med flere uddannelser
I år var EUC Nordvestsjælland repræsenteret med uddannelserne glarmester, tandklikassistent, teknisk isolatør, tagdækker og struktør, samt uddannelserne fra Processkolen; industrioperatør, procesoperatør samt lager og terminaluddannelsen. Uddannelserne fra Processkolen deltog sammen med Statoil og Novo Nordisk, for at vise hvad en uddannelse på Processkolen kan give af jobs. Med en uddannelse fra Processkolen er man nemlig lovet jobgaranti - særligt hos de førnævnte to store virksomheder:

- Flere af dem der kommer forbi, har hørt om jobgaranti i forbindelse med vores uddannelser. Det har meget at sige for folk, at vi har uddannelser hvor vi kan love dem et job bagefter, fortæller vejleder på Processkolen, Michael Gransøe.

procesoperatørudd

Processkolens uddannelser var velbesøgt.

Interesse for glarmesterfaget
Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, så var dagen alligevel fyldt med godt humør blandt de mange fremmødte unge, som pilede frem og tilbage mellem de forskellige uddannelsesstande. Ved flere af standende var der lagt op til, at de besøgende kunne engagere sig aktivt – f.eks. kunne man ved glarmester-standen prøve at skære i glas, hvilket flere af de besøgende benyttede lejligheden til at prøve.

EUC Nordvestsjælland er det eneste sted i landet hvor man kan tage glarmesteruddannelsen, og derfor håber man at tilstedeværelsen på SUK-festivalen kan få flere til at få øjnene op for glarmesterfaget. Her er man nemlig også stort set garanteret et job bagefter. Glarmesteruddannelsen er nemlig kategoriseret som en fordelsuddannelse, hvilket betyder at man forventer et særligt stort behov for arbejdskraft her.

glarmesteruddannelsen

To drenge besøger glarmesteruddannelsen.