Ugens sidste Skills-stafet


Ugen på EUC Nordvestsjælland har i den grad stået i Skills-stafettens navn. Omkring 1260 8. klasses-elever har i løbet af ugen været forbi skolen hvor de, inddelt i hold, har skulle konkurrere mod hinanden i forskellige discipliner, som har med erhvervsuddannelserne at gøre. Formålet med stafetten er først og fremmest at signalere, at det kræver ”skills” at tage en erhvervsuddannelse samt at give eleverne et bredt og praktisk indtryk af, hvad en erhvervsuddannelse kan byde på.

Eleverne har således kunne stifte bekendtskab med uddannelserne; bygningsmaler, elektriker, tømrer, business/kontor, lager og transport, smed, personvognsmekaniker, struktør, tagdækker, murer, tandklinikassistent, ernæringsassistent og SOSU (SOSU Sjælland).

Skills smed
Elever ved smed

Eleverne byggede tag og quizzede 
De der var forbi personvognsmekaniker, skulle eksempelvis skrue dæk af og på. Hos tandklinkassistentuddannelsen quizzede de om tænder og mundhygiejne. Og hos tømrer skulle de bygge et tag, for derefter at skrue det fra hinanden igen – alt sammen på tid.

Skills mekaniker
Elever hos personvognsmekaniker

Det var dog ikke kun eleverne der fik lov at konkurrere. Sidst på dagen dystede elevernes lærere om, hvem der var bedst til at slå tre søm i et bræt. Her blev der heppet og klappet fra alle 8. klasserne, som naturligvis helst så at netop deres lærer vandt konkurrencen og skolens ære.

Elever skills
Eleverne heppede på deres lærer

Vinderne af Skills-stafetten
Under Skills-stafetten er der hver dag blevet kåret et vinderhold for henholdsvis Holbæk og Odsherred Kommune, som har klaret disciplinerne hurtigst, og tirsdag den 10. oktober bliver det afgjort hvem der løber med vinder-titlen som det hurtigste hold for hele ugen - så følg med her på siden. 

Vinderne får mulighed for at være med når DM i Skills afholdes i Herning d. 19. januar 2018. Her skal vinderne af Skills-stafetten kæmpe endeligt mod hinanden. TV-vært Joakim Ingversen vil denne dag styre festlighederne. 

DM i Skills 2018
Skills-stafetten hænger sammen med DM i Skills, hvor lærlinge inden for erhvervsuddannelserne konkurrerer mod hinanden i at være den bedste inden for deres fag. DM i Skills giver de unge lærlinge mulighed for at vise deres talent frem, samtidig med at den faglige stolthed ved at være en dygtig murer, butikselev, tandklinikassistent, procesoperatør eller andet skærpes. Skills-stafetten skal være med til at involvere 8. klasser i hele landet aktivt i DM i Skills.

DM i Skills bliver afholdt den 18. – 20. januar 2018 i Herning.