Anderledes valgkamp på EUC


Fredag formiddag rykkede kommunevalget ind på EUC Nordvestsjælland, men den traditionelle paneldebat var skiftet ud med valgquiz, konkurrencer og prøvevalg, hvor eleverne kunne møde flere lokalpolitikkere.

Både borgmester Søren Kjærsgaard fra Venstre, Frederik Grünfeld fra Liberal Alliance, Lars Roost Dinesen fra Socialdemokratiet, Sonny Bjørnlund Nielsen fra SF, Kim Malmberg Hansen fra Dansk Folkeparti, Emrah Tuncer og Hussain Hafedi fra Radikale Venstre samt René Strunch, Per Fynboe, Leif og Tove Juhl fra Enhedslisten var mødt op for at møde eleverne.

Det var eleverne selv, der havde været med til at lave valgquizzen og planlægge arrangementet. Eleverne fik udleveret en folder med en række spørgsmål om lokalpolitik og skulle herefter rundt og besøge forskellige poster for at finde svar på spørgsmålene. Ved en af posterne kunne eleverne tale med politikkerne selv – og spørgelysten var stor. Afslutningsvis blev der kåret en vinder af valgquizzen og afholdt et prøvevalg, hvor eleverne kunne afgive deres stemme.

Valgkamp_pa_eucnvs-1.jpg

Borgmester Søren Kjærsgaard var begejstret for arrangementet og udtalte:

- Jeg synes, det har været rigtig sjovt at være med her i dag. Det har været en hel anderledes valgdebat, hvor det i høj grad har været eleverne, der har sat dagsordenen for, hvad vi har skullet tale om, fordi det er dem, der er kommet til, os og ikke os politikkere, der har skullet fortælle, hvad vi gerne vil eller forsøge at imponere eleverne. Her har det været eleverne, der har sat dagsordenen, og det, synes jeg, har været en rigtig god måde at gøre det på.

Eleverne selv syntes også, det havde været en sjov måde at møde politikerne på. Philip Pihl fra uddannelsen eux business udtalte:

- Det er super hyggeligt, at de kommer herud på vores skole, når det nu er sådan et stort valg.

Valgkamp_pa_eucnvs.jpg