Årets læreplads i lokalområdet

Fredag 17. november kunne EUC Nordvestsjælland overække mester Sonny Kjærsgaard Dam Nielsen fra Autoteknik Snertinge diplom, blomster og rødvin. Han er nemlig blevet indstillet til titlen Årets Læreplads. Årssagen er hans lærling Patrick Carlsen, som mener, at netop Autoteknik Snertinge er ”den bedste læreplads, man overhovedet kan ønske sig”.

En god læreplads
Som elev på en erhvervsuddannelse foregår en stor del af uddannelsen på en praktikplads i en virksomhed. Her formes man både personligt og fagligt, og derfor er det ikke uvæsentligt, hvor man havner.

For nogen elever har tiden på en læreplads været så god en oplevelse, at det sætter tydelige spor. Dette er bl.a. tilfældet for personvognsmekaniker-lærling Patrick Carlsen fra EUC Nordvestsjælland, som har været i praktik hos Autoteknik Snertinge ApS v/ Sonny Kjærsgaard Dam Nielsen i Snerting - og i dag er han ansat i firmaet.

Landsdækkende konkurrence
Han har været så glad for stedet og sin mester, at han har indstillet Autoteknik Snertinge til konkurrencen Årets Læreplads 2017. En konkurrence arrangeret af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, hvor elever og lærlinge kan indstille praktikpladser, som dermed er med i kapløbet om at blive kåret til årets læreplads.

Arets-læreplads.jpg
Fra venstre: Steffen Lund (direktør på EUC Nordvestsjælland), mester Sonny Kjærsgaard Dam Nielsen og Patrick Carlsen. 

Anerkendende kommunikation og rummelighed
Det lille autofirma har bl.a. udmærket sig ved at udvise anerkendende kommunikation og en stor rummelighed. Mester beskrives af Patrick som en dygtig mekaniker, som med et glimt i øjet forstår sig på at sige tingene, så Patrick har forstået selv komplekse opgaver. På den måde har Patrick altid følt, at han er blevet taget alvorligt.

- Lige siden første dag i virksomheden er jeg blevet taget godt imod. Hverdagen på værkstedet er fyldt med godt humør og en stor imødekommenhed. Mester tager sig tid til én og har kunnet forklare de fejl, man har lavet, på en pædagogisk og ordentlig måde. Jeg har lært rigtig meget af mester de to år, jeg har været her, og derfor synes jeg, at han fortjener at vinde, fortæller Patrick om sin mester Sonny Kjærsgaard Dam Nielsen.

I år har i alt 392 elever og lærlinge indstillet deres praktikplads til konkurrencen om at vinde Årets Læreplads 2017. Konkurrencen afgøres 23. november 2017.

Læs mere om konkurrencen her