Holbæks unge er iværksættere

OPDATERING: En fintælling har vist, at hele to elev-teams yderligere fra  EUC Nordvestsjælland har kvalificeret sig til finalen i Odense. 

Der skal derfor lyde et stort tillykke til:

Anna Mathiasen og Signe Møller fra 3B eux studieår, som står bag virksomheden Møller & Mathiasen, som går ud på at alle virksomheders medlems- og bonuskort i én samlet app. Den idé indbragte eleverne en flot 10. plads.

Cille C. Hansen, Sarah Eberhardt og Sarah Cranil fra 3B eux studieår og deres virksomhed Chak. De har udtænkt den tand/mundhygiejniske sugetyggetablet Mundidente, som er en mellemting mellem pastiller og tandbørstning - og som var en 13. plads værd.

YE regional messe 2018 Chak  YE regional messe 2018 Møller Mathiasen


Torsdag 18. januar 2018 afholdt Fonden for Entreprenørskab (tidligere Young Enterprise) den regionale entreprenørskabsmesse i Næstved Storcenter. 78 elev-teams konkurrerede og præsenterede deres elev-virksomheder til dommerne. Eleverne blev bedømt på. hvorvidt virksomhedsideen var innovativ og nyskabende, deres evne til at pitche virksomheden til dommerne, deres overvejelser omkring beskyttelse af ideen via f.eks. patent samt udviklingsmuligheden, og hvorvidt ideen er realiserbar.

entreprenoer 2018 01  entreprenoer 2018 02

Sideløbende med entreprenørskabsmessen har eleverne haft mulighed for at oploade deres forretningsplan til Nordea med henblik på sparring.

Tog sig af podiepladserne
De tre bedste bliver præmieret med 4000 kroner, 2000 kroner og 1000 kroner, og her gjorde EUC Nordvestsjællands businesselever rent bord. Ifølge Nordea var der dødt løb mellem nr. to og tre, så der blev uddelt en førsteplads og en delt andenplads.

Det var eleverne Nihal Ramadanova samt Cecilie Clausen, Lynn Aistrup og Maj-Liv Pedersen fra 3.B EUX studieår, der løb med andenpladsen. Nihal for sin ide om et rumænsk bageri, og de andre tre for deres idé om et specialkonstrueret dynebetræk, der er lettere at tage af og på, og som sikrer, at dynen forbliver på sin plads i hjørnerne.

Og alle som én har de nydt hele forløbet og også messen i Næstved.

- Der er utrolig meget energi, og det er interessant at møde så mange andre unge entreprenører, forklarede Nihal således.

- Ja, det har simpelthen været så sjovt, og jeg glæder mig meget, til vi skal til Odense, sagde Cecilie med øjne lysende af glæde.

entreprenoer 2018 04 . entreprenoer 2018 03

Freja nr. 1
Førstepladsen fik Freja Fechtenburg fra 3.B på EUX studieåret for virksomhedsideen til et nyt kliksystem med 'cykelmagneter' til pedaler for cykelryttere. Dette skal øge sikkerheden for cykelrytterne, så de lettere kan frakoble sig pedalerne og derved mindske skaderne i forbindelse med styrt.

Alle synes de, at det havde været en fantastisk spændende oplevelse. Freja udtalte:

- Det er meget spændende at være gået videre, og jeg er meget glad for den gode feedback fra dommerne og sparringen med Nordea.

Udover det flotte resultat i Nordeas sideløbende konkurrence vandt Freja også andenpladsen for entreprenørskabsmessen, mens Cecilie, Lynn og Maj-Liv tog en sjetteplads. Begge hold går derfor videre til den nationale entreprenørskabsmesse i Odense senere på året.