Bygger udekøkken til svendeprøve


Fredag 23. marts 2018 havde Civan Sahin fra Kalundborg stort set hele smedeværkstedet på EUC Nordvestsjælland for sig selv. Og der var pyntet op til ære for ham, for det var på denne dag, han fik sit svendebrev og nu kan kalde sig (rustfast) smed.

Her på billedet kan du se Civans flotte, flotte arbejde ved svendeprøven: et udekøkken, der er så godt som klar til brug.

180323 smed svend

Havde værkstedet for sig selv
I løbet af den sidste uge har Civan arbejdet fokuseret på svendeprøven, og han har haft godt med plads at boltre sig på, i og med han er den eneste rustfaste smed, som blev færdig denne dag.

- Det har både været godt og lidt udfordrende at tage svendeprøven alene, forklarer Civan, der har været i lære hos HRS A/S i Kalundborg.

- Det er umiddelbart lidt sværere at få hjælp til at løfte stativ og så videre, men det viste sig heldigvis hurtigt ikke at være et problem.

- Jeg kunne sagtens bare finde smede fra andre hold til at hjælpe mig undervejs. Og så har jeg ellers bare nydt den gode plads, og jeg havde maskinerne for mig selv, lyder det med et smil fra Civan, der nu kan se frem til at blive en del af en spændende branche.