Fredag 6. september afholdt EUC Nordvestsjælland personaledag, hvor organisationens over 200 medarbejdere blandt andet skulle løse en mordgåde – hvem dræbte sikkerhedsvagten Arne?

Personaledagen startede ud med en fælles frokost på Slotshaven Gymnasium, men frokosten blev dog hurtigt afbrudt af en mordsag på Absalonsvej 20, hvor en sikkerhedsvagt var fundet dræbt i tømrerhallen. Før de vidste af det, blev medarbejderne på EUC Nordvestsjælland til detektiver, og i teams skulle de hjælpe politiet med at opklare mordgåden.

Medarbejderne skulle igennem fire poster for at finde ud af, hvem der dræbte Arne. Første post var gerningsstedet. Her gennemsøgte medarbejderne stedet for beviser og spor, samtidig med at de prøvede at danne sig et overblik over, hvad der var sket. På gerningsstedet fandt medarbejderne bl.a. morderens fingreaftryk. Fingreaftrykket kunne dog ikke fortælle medarbejderne særlig meget, da det ikke var i politiets database.

Medarbejderne gik derfor videre til næste post – IT-afdelingen – hvor de fik mulighed for at lytte til Arnes telefonsvarebeskeder og læse konens sms-beskeder. Disse nye spor gav EUC’s detektiver en anelse om, hvem morderen var. Men før medarbejderne kunne komme med den endelige konklusion, tog de forbi retsmedicineren og fik en detaljeret forklaring på, hvad der dræbte Arne. Før den endelige rapport og Arnes drabsmand blev afsløret, lavede medarbejderne en række kriminaltekniske undersøgelser, hvor de fandt de fældende beviser for Arnes drabssag.

Mordgåden blev afsluttet tilbage på Slothavens kantine, hvor medarbejderne fandt ud af, hvem der dræbte Arne, på baggrund af de beviser og det detektivarbejde, medarbejderne havde udført.

Kage og kaffe
Efter medarbejdernes udførlige arbejde med mordgåden var det tid til kaffe og jordbærkage efterfulgt af et foredrag af Connie Svendsen, hvor fokus var på ”det lille ekstra.”

”Det lille ekstra”
Personaledagen sluttede af med, hvad vi hver især kan gøre for at gøre hverdagen lidt mere positiv – ikke kun for os selv men også for andre omkring os. Det er det, stewardesse og foredragsholder Connie Svendsen kalder for ”det lille ekstra.”

Det lille ekstra kan være alt fra et smil og at holde tilbage for nogen i trafikken til at invitere ens naboer over til noget mad. Det var sådan nogle råd, Connie delte ud af til foredraget, og hun huskede medarbejderne på alle de ting, man kan gøre for hinanden for at gøre hverdagen lidt mere positiv.