Procesoperatør med speciale i pharma skifter navn

 

Uddannelsen som procesoperatør med speciale i pharma skifter navn til procesoperatør med speciale i pharma og fødevareingrediens. Navneændringen sker for at fremhæve den glæde, fødevareindustrien kan have af procesoperatørens kompetencer.

Især den viden, som procesoperatøren med speciale i pharma og fødevareingrediens har, om hygiejne, kan være relevant for produktionen i fødevareindustrien: De undervises f.eks. i sterilisering af rum, hvor rengøringen foregår iført en såkaldt renrumsdragt, og har fokus på ikke at hvirvle luften rundt, så spredning af eventuelle bakterier mindskes. Ligeledes er inddeling af fabrikslokaler med forskellige hygiejnekrav, de såkaldt ”klassificerede rum”, blandt procesoperatørens relevante kompetencer.

EUC Nordvestsjælland, ZBC og NEXT har hidtil haft uddannelsen, og i begyndelsen af 2020 vil EUC Lillebælt ligeledes kunne tilbyde uddannelsen.

Hvis man er udlært procesoperatør, og ønsker at efteruddanne sig, så man får de nye kompetencer, er dette også muligt. Industriens Uddannelser er ved at lave en efteruddannelsespakke til procesoperatører, der kommer til at indeholde kompetencerne fra specialet i pharma og fødevareingrediens. Efteruddannelsen kommer til at bestå af en pakke af AMU-kurser, og forventes at være klar inden udgangen af 2019. Dette er et tiltag, som forventes at få fødevareindustrien til at ansætte flere procesoperatører.

2019-11-07T08:42:50+00:0031 oktober, 2019|