Her midt i april har små 10 elever fra Højby Skole været på besøg på vores afdeling i Fårevejle, hvor man blandt andet kan tage mad-uddannelser og grundforløbet på tømrer. Og netop de fag fik eleverne fra 8. klasse mulighed for at prøver kræfter med fra onsdag til fredag i et særligt planlagt forløb.

Eleverne skulle især prøve uddannelsernes praktiske del og save, bore, hamre, koge, snitte, smage til, og hvad man ellers laver på uddannelserne.

Tømrere for tre dage
En håndfuld af eleverne havde valgt at prøve tømrerfaget, hvor en meget konkret opgave ventede dem. De havde medbragt et par slidte sofaer hjemme fra skolen, og dem skulle de sætte i tip-top-stand – med hjælp fra vores faglærer Henrik.

Eleverne knoklede løs med sofaerne, som blandt andet fik nye træstykker forskellige steder og fik nyt betræk. Fredag kunne eleverne så tage sofaerne med tilbage til 8. klasserne på Højby Skole, som kan nyde dem i fx frikvartererne.

I køkkenet var fem andre 8. klasser fra Højby i gang, og de gik til madlavningen med stor iver, selvom dem måske var vant til, at mor og far klarede den slags derhjemme.

Gang i køkkenet
Vores faglærer Mia var med hele vejen og gav dem tips og tricks til alt fra at skære kartofler til kogetiden på pasta.

Som 14-årige Lucas blandt andet forklarede ovenpå de tre spændende dage:

– En af de ting, vi har prøvet, var at undersøge, hvordan en McDonalds-burger kan gøres sundere – og så selv prøvet at gøre det i. Og i dag (fredag, red.) har vi været i skoven for at finde ingredienser til den pesto, vi skulle lave til vores pastasalat.

– Det har været en fed uge, for man har ikke bare siddet på en stol, lyder det fra Lucas, inden han kunne gå på en fortjent weekend med en masse nye uddannelsesindtryk i rygsækken.