Fra torsdag 10. oktober til lørdag 12. oktober afholdte EUC Nordvestsjælland regionsmesterskaberne for tømrere 2019 på vores afdeling i Audebo.

Fem af de dygtigste tømrelærlinge fra region Sjælland var mødt op på Audeboskolen for at dyste om en plads til DM i Skills 2020. De fem lærlinge var Lau og Andreas fra CELF i Nykøbing, Peter og Jonas fra EUC Sjælland i Næstved og Morten fra EUC Nordvestsjælland i Holbæk.

Fredag kl. 8 startede konkurrencen for alvor, da eleverne fik opgaven og kunne begynde på den. Der blev helt stille i struktørhallen, og koncentrationsniveauet var helt i top.

Eleverne skulle bygge dele af en tagkonstruktion samtidig med at vise forskellige færdigheder inden for tømrefaget.

Eleverne startede med at tegne streger på deres arbejdsområde af alle de trædele, de skulle bruge til at opbygge deres opgave. Derefter fik de uddelt det træ, de skulle bruge og splinternye save fra Irving, som de brugte, til at save træet i de mål, de skulle bruge. Da eleverne havde klargjort alle de trædele de skulle bruge, kunne bygge arbejdet begynde. Alt dette havde de 12 timer til at færdiggøre inden de skulle præsentere deres slutprodukt over for et dommerpanel af fagpersoner fra branchen.

Alle fem deltagere kom i mål med deres opgaver, men det var kun én der kvalificerede sig videre til DM i Skills 2020. Det var Lau fra CELF, der blev kåret som dagens bedste tømrelærling og fik en plads til DM i Skills. Anden pladsen gik til Andreas fra CELF og tredje pladsen fik Jonas fra EUC Sjælland.

På billedet fra højre: Andreas, Lau, Jonas, Nicklas og Morten.

Skolen ønsker alle tre tømrelærlinge tillykke.