På fagretningen ”Byg et hus” på grundforløb 1 arbejder eleverne, som navnet indikerer, på at bygge et hus fra bunden af, lige fra de starter på uddannelsen.

Eleverne har i grupper samarbejdet om at bygge et hus, og undervejs har de lært om forskellige uddannelser og discipliner inden for byggeri.

På den måde får eleverne en smagsprøve på de forskellige uddannelser, de skal vælge sig ind på efter grundforløb 1 – blandt andet tømrer, elektriker og smed – og enten blive sikre i deres valg eller måske finde ud af, at en anden uddannelsen egentlig mere dem.

Blandt vores elever på “Byg et hus” er Signe, som har lært en masse i løbet af grundforløbet:

”Det har været rigtig spændende, og der har været god stemning på værkstedet her, da vi skulle bygge huset. Udover at bygge husene her har vi også haft om forskellige uddannelser, der har med byggeri at gøre som murer, tømrer og maler. Det har været rigtig fedt.”

I dag står skelettet på deres huse klar, og tagkonstruktionerne er rejst. Det skal selvfølgelig fejres på bedste vis med et rejsegilde, som byder på både tale fra uddannelsesleder og byggeherre Jens Peter, grillpølser og hygge i værkstedet.

Stemningen var fantastisk og humøret højt i vores nye tømrerhal, hvor alle grundforløb-1’erne var samlet og fejrede deres præstation.

Se stemningsbilleder fra gildet her: