I foråret 2018 blev et af vores murerhold svende. Blandt dem var Mikkel Kalmer Nielsen, som desværre måtte udsætte sin svendeprøve grundet en brækket arm.

Hamrende flot svendeprøve
Men i august 2018 tog den unge murer for alvor revanche. Her færdiggjorde han nemlig sin nydelige svendeprøve og stod glad og betragtede den sammen med familien og sin mester Michael, der naturligvis var stolt af sin elev.

I sine eksamenspapirer kunne Mikkel se to flotte 10-taller – for henholdsvis den teoretiske og praktiske del af svendeprøven – ligesom han også kunne se, at han var blevet antaget med ros. En hæder, der gives til særligt gode svendeprøver.

Ros og legat
Og som om det ikke var nok …

– Mikkel, det er jo nogle år siden, du startede på skolen, indledte uddannelseschef ved EUC Nordvestsjælland Michael Elbo sin tale til den nyudklækkede murer.

– I starten havde du nok det, man vil kalde krudt i røven, men det har ændret sig, og du er blevet mere og mere moden, og du er nu en fagligt dygtig ung mand, der har udmærket sig både fagligt, kollegialt i murerklassen og personligt. Du har altid hjulpet kammeraterne, når de har været brug for det, lød det blandt andet om mureren, som i 2017 deltog ved regionsmesterskaberne for EUC Nordvestsjælland.

Stor udvikling
– Og derfor har vi indstillet dig til et legat (Holbæks Håndværker- og Industriforenings legat 2018). Derfor får du også det her, forklarede Michael, mens han rakte Mikkel et dokument med legatet, med hvilket der også følger en kontant udbetaling.

Der var stor glæde at spore hos Mikkel, som slog et smil op, mens hans familie og mester klappede på livet løs.

På EUC Nordvestsjælland ønsker vi Mikkel Kalmer Nielsen alt mulig held og lykke videre – og et tak for hans tid hos os.