I den første weekend i juni deltog vi ved Roskilde Dyrskue med en række af vores erhvervsuddannelser.

På det kæmpemæssige dyrskue var det nemlig muligt for de mange besøgende – både unge og voksne – at se og høre om uddannelserne, ligesom de også kunne prøve dem af. Fx ved at brænde tagpap på som en tagdækker.

Imens havde vores tagdækkere travlt med at bygge legehuse, som en heldig vinder kunne tage med sig hjem i haven som afslutning på dyrskuet (billedet herunder).

Vi var også repræsenteret på standen ‘Faglært med fordel‘, hvor man kan høre om alle de erhvervsuddannelser, som er udpeget til at være fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser med gode muligheder for praktikpladser og jobmuligheder efterfølgende. Endvidere er det fede ved fordelsuddannelserne, at arbejdsgiverne, der tegner uddannelsesaftaler med elever på fordelsuddannelserne, kan opnå en ekstra økonomisk bonus. Læs mere om fordelsuddannelserne. Du kan også se et indslag om projektet her.

Derudover blev der også afholdt årets regionsmesterskab for tekniske isolatører. Her havde Norisol A/S inviteret Naser Khader (K) på besøg for at skabe endnu større fokus på et spændende fag, som reducerer energiforbruget og nedbringer den globale opvarmning.


Her er vores dygtige underviser Theis ved at fortælle Nasar Khader om uddannelsen som teknisk isolatør og behovet for flere unge, der vil være med til at bekæmpe klimaudfordringerne via isolatør-uddannelsen.

Vinder af regionsmesterskabet for teknisk isolatør 2019 blev Matin Ahmadi fra LM Isolering i Roskilde. Når DM i Skills 2020 til januar løber af stablen, vil Matin få selskab af Stephan Holberg fra Norisol i Skælskør, som også kvalificerede sig til at repræsentere Sjælland og Øerne.

Tak til alle jer, der kom forbi!