Det var lige før, at der ikke var plads i bilen på hjemturen, da vores lager og transport-faglærer Jens og de to elever Christian og Pernille skulle hjem fra DM for transportlærlinge, som blev afholdt i Messecenter Herning.

Seks pokaler i hus
De to lagerelever havde nemlig hevet et utal af podiepladser hjem fra de fem discipliner: Pernille med to 1. pladser i hhv. varesalg og langgods, mens Christian fik en 2. plads i langgods, en 3. plads i varesalg og en 3. plads i præcisionskørsel.

Og som om alt det ikke var nok, så fik Christian også en samlet 2. plads blandt lagereleverne.

Virkelig imponerende af de to elever, og deres underviser Jens var da også fuld af lovord over deres præstation, som ganske enkelt var imponerende.

− Det var en hyggelig tur, og så var det bare blæret at se, hvordan de klarede sig. De kunne ikke have været en bedre repræsentanter for både EUC Nordvestsjælland og deres virksomheder, lød det fra den stolte faglærer.

En kæmpe oplevelse
Eleverne selv var også utrolig glade, da vi fangede dem, efter de var kommet retur til Sjælland og deres dagligdag som lagerelever hos Frode Laursen og Kødgrossisten.

− Det var pissesjovt at være med og en kæmpe oplevelse. Der var god stemning og fantastiske mennesker rundt omkring, indleder Christian.

− Man var selvfølgelig nervøs, da man lavede opgaverne, men dommerne og de øvrige folk var gode til at holde én til ilden, og så holdt man selv fokus.

Eleverne havde 15 minutter til hver opgave, men er man hurtigere, kan det give bonuspoint. Dermed blev eleverne både vurderet på det udførte arbejde samt deres tid. Det var altså utrolig vigtigt at holde fokus, men ikke mere, end at det gode humør kunne være en prioritet hele vejen igennem.

Venskabeligt drilleri
− Jeg vil selv mene, at langgods er min spidskompetence, selvom Pernille tog den (1. pladsen) fra mig denne gang, griner Christian, som netop tog den også interne konkurrence med et smil.

− Jeg måtte høre lidt fra Pernille, men vi havde en fest hele vejen derover og en endnu større fest på vej hjem – det var sgu dejligt, slår han fast efter bilturen, hvor de seks pokaler fik plads i faglærer Jens’ bil.

Den udlægning kan Pernille kun være enig i, da vi fanger hende under en pause på Frode Laursen-lageret.

− Jeg synes, det var en rigtig fed oplevelse. Det var lidt nervepirrende, da vi kørte fra det bed & breakfast, hvor vi havde overnattet, men så snart vi kom i gang, var det bare fedt, starter den dygtige lagerelev.

En lang dag
De i alt ni deltagere fra fire skoler i lagerkonkurrencen var i gang fra ca. 10.00 til 17.00, så meget af energien var brugt, da konkurrencen tog sin afslutning.

− Ja, man var da godt træt på vej hjem, men hele oplevelsen gjorde, at vi bare kørte på en fest hjemad, forklarer en glad Pernille og fortsætter:

− Vi fik da drillet hinanden lidt internt, men det gik meget lige op, for han fik fire pokaler, mens jeg fik to 1. pladser.

Stærke repræsentanter for uddannelsen
Inden konkurencen havde Jens opsat små øvebaner på Processkolen i Kalundborg, hvor uddannelsen tages, og det havde hjulpet eleverne i kampens hede.

− Vi trænede i tre-fire timer i onsdagene op til, og nogle af banerne passede godt til selve konkurrencen, siger Pernille.

Under alle omstændigheder havde eleverne ekstremt godt styr på deres fag i Herning, og på EUC Nordvestsjælland er vi usigeligt stolte over at have så skarpe elever.