Over to hæsblæsende uger først i Kalundborg og siden i Holbæk/Odsherred har elever fra 8. klasse i de tre kommuner dystet mod hinanden i en række erhvervsuddannelser – og således prøvet alt fra at sætte dæk på en bil til at pakke en palle og lægge tegltag. Og lad det være sagt med det samme: Hvor var det fedt at se det iver, eleverne gik til opgaven med, og det teamwork, som de udviste.

Det kunne godt være, de ikke lige havde prøvet at lave en stikkontakt eller sætte rør sammen før, men det betød intet. De prøvede, det bedste de havde lært, og gennemførte de mange poster med ofte særdeles flotte tider.

For det var det, det gjaldt om: at få den bedste tid, samtidig med arbejdet blev fuldendt.

Og her var følgende tre grupper bedst:

Fra Kalundborg (fra venstre)
Frederikke, Cecilie, Line, Xander og Jonas
8.b, Skolen på Herredsåsen (gruppe 102)
Tid: 29,13 min.

Fra Holbæk (fra venstre)
Lua, Louise, Jasmin og Julie
8.a, Sejergaardsskolen (gruppe 372)
Tid: 25,08 min.

Fra Odsherred (fra venstre)
Casper, Marcus, Adam og Mathilde
8. klasse, Fårevejle Fri- og Efterskole (gruppe 414)
Tid: 21,02 min.

De tre grupper var hurtigst af alle. Kæmpe tillykke! De kan nu glæde sig til DM i Skills 2020, hvor de skal dyste mod de bedste 8. klasser fra landets øvrige kommuner.

Men de tre grupper kom nu heller ikke sovende til det. Det var tæt løb, for alle elever gav sig fuldt ud ved de mange poster, så snart stopuret blev sat i gang og en konkurrence skulle klares.

En sjov og anderledes skoleuge
Og ved afslutningen på dagene var det heller ikke nemt at vælge en favoritdisciplin for eleverne:

– Det har været rigtig sjovt! Jeg tror, jeg synes, det var sjovest med tømrer, hvor man skulle hamre og sætte tag på, lød det blandt andet fra en elev undervejs.

Også hos lærerne vakte ugerne begejstring, da de kunne se deres elever samarbejde på nye måder, samtidig med de havde det sjovt og lærte om forskellige håndværk.

– Det er noget, man også vil kunne bruge derhjemme, tror jeg. Måden, konkurrencerne var lavet på. Og så har eleverne generelt fået et godt og anderledes indblik i erhvervsuddannelserne, var en af kommentarerne fra en lærer på Skills Stafettens sidste dag.

Herunder kan du se en række fotos fra ugen, og du kan også se mere om ugen på vores Facebook-side