En af de ting, vores elever på EUX Business bliver allerbedst til, er at udtænke idéer og koncepter – og gøre dem til konkrete produkter og virksomheder. Det ser vi gang på gang i især valgfaget innovation, men også udenfor skolen brillerer elevernes med deres evne til at tænke i nye baner i forsøget på at løse et eksisterende problem i samfundet.

LUNDBLAD har besøg af dommerne.

Senest ved det regionale mesterskab i entreprenørskab, som afholdes af Fonden For Entreprenørskab og fandt sted på ZBC i Vordingborg midt i marts 2019. Her deltog en række elever med virksomheder, som de selv har oprettet. Og de leverede intet mindre end fremragende præstationer i løbet af dagen.

Over 40 teams med elever fra HHX, HTX, EUX og STX deltog alt i alt i de fire spor, som der konkurreres i: Trade & Skills, Society & Globalization, Science & Technology og Business & Service.

Bedst af alle i sit spor
Blandt dem var LUNDBLAD, som drives af Sascha R.H. Hansen og Cecilie L. Sørensen, som går i EUX 3.C på EUC Nordvestsjælland.

Sascha og Cecilie med det øjensynlige bevis på sejren og den ekstra præmie.

De deltog i sporet Trade & Skills, hvor de endte med at blive regionsmester og altså det bedste hold i det spor. En enestående præstation af de to elever, som da også har gennemtænkt deres produkt ned til mindste detalje. Blandet andet i forhold til, hvordan de med deres produkt kan hjælpe miljøet. Deres idé er et vegansk duftlys af soja, som har 98% færre skadelige partikler end traditionelle stearinlys.

Sascha og Cecilie var oppe imod andre stærke virksomheder med 3. års-elever fra HTX og HHX, og dem gav de baghjul med en formidabel præstation. Sejren betyder, at duoen nu skal til DM, der afholdes 24. april i Industriens Hus i København.

App og smykker
To andre virksomheder med elever fra EUC Nordvestsjælland deltog også – Speak og Safriholm’s Jew – og de leverede ligeledes præstationer på højt niveau (deres placeringer kendes endnu ikke).

Annesophia og Melissa.

Speak består af Stine N. Sjursen og Jeanette M.H. Havn fra EUX 3.C. Deres idé er en app designet til udfordrede unge med selvskadende tendenser med videre.
Safriholm’s Jew drives af Annesophia P.T. Holm og Melissa Safari fra EUX 3.B, og de laver smykker af eget design.

Speak med Stine og Jeanette.

Ved de regionale mesterskaber fik de tre grupper deres sag for, da det er en omsiggribende konkurrence med hele fire discipliner:

  1. En rapport, der indsendes 14 dage før mesterskabet
  2. En sceneoptræden, hvor der pitches i fire minutter
  3. Opsætning af en stand
  4. Et ‘lukket’ dommerinterview, hvor eleverne skal forsvare den indsendte rapport overfor tre dommere

Det klarede de tre grupper til et 12-tal, og LUNDBLAD kan nu begynde forberedelserne til DM, hvortil der også uddeles to wildcards.

Stort tillykke til alle virksomhederne, og vi glæder os til at følge dem videre.