Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i dag EUC Nordvestsjællands afdeling i Fårevejle for at se nærmere på vores tilbud om en 10. klasse erhverv.

Blandt andre vores direktør Steffen Lund og lokale uddannelsesleder Helle Rostgaard Sonne tog imod statsministeren og viste ham rundt. Han fik lov at hilse på vores elever – både de nyopstartede 10. klasses-elever samt vores elever på fagretningen “Mad, ernæring, gartner og oplevelser”, som i dag stod i køkkenet.

Statsministeren var interesseret i at høre om samarbejdet mellem EUC Nordvestsjælland og Odsherred Kommune og den indsats, der bliver gjort for at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse. Odsherred Kommune er som en af de eneste kommuner i Danmark allerede lykkedes med at nå den politiske målsætning om, at 25% af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. Her er det hele 30% af en ungdomsårgang, der vælger en erhvervsuddannelse – og det er en succes, som statsministeren er interesseret i. Der har tidligere været politisk snak om, at 10. klasserne skulle separeres fra folkeskolerne og ud at ligge på erhvervsuddannelserne, netop for at danne en naturlig bro hertil.

Statsministerens besøg var en stor succes, og eleverne fik både taget selfies og talt med statsministeren hver især. Særligt virkede det, som om han nød sit besøg i køkkenet, hvor eleverne var i gang med at lave lækker mad. Her så han sit snit til – et par gange – at snuppe en sprød og nylavet varm chips.

Inden han igen skulle videre, fik vi taget dette fine gruppe billede.