På EUC Nordvestsjælland har vi efterhånden tradition for at holde dimission for vores EUX-elever i Holbæk den sidste fredag i juni. Og i år var ingen undtagelse. Men i år skulle seks af vores hovedforløbs-elever også fejres – de havde nemlig gennemført hovedforløbet og kan dermed kalde sig færdiguddannede.

EUX Teknisk startede
Dimissionen fandt – grundet corona – sted i etaper, hvor EUX Teknisk-eleverne lagde for i foredragssalen på Absalonsvej. Her fik de flotte ord med på vejen af uddannelsesleder Søren Rothmann, inden de fik deres beviser og kunne blive fejret yderligere af venner og familie, som var mødt op.

Efter det obligatoriske fællesfoto gik eleverne mod den ventende studentervogn, som skulle fragte dem ud i det danske land, og næste hold kunne tage over – studenterne fra EUX Business.

Klar til vogntur
Også her indledte uddannelsesleder Søren med en tale til eleverne, som han har undervist i det sidste halve år, hvorpå student Julia Gudme holdt en flot tale til både sine undervisere, skolen og sine med-studenter.

− Jeg holder også denne tale for at sige, at jeg virkelig håber på at se jer til et jubilæum om 25 år, lød det blandt andet med et smil fra Julia.

Business-studenterne skal først køre vogn søndag 28. juni, og derfor kunne de efter dimissionen drage hjem med venner og familie og fortsætte fejringen i det gode vejr – nu med diplomer i hånden (og huerne på hovedet naturligvis).

Helt færdige
Tredje og sidste dimission var som sagt for seks af vores hovedforløbs-elever på kontor (med administration), som efter et par år i lære var helt færdige med uddannelsen – og klar til arbejdsmarkedet. Her var det deres underviser David, som tog ordet og holdt en utrolig god og personlig tale til eleverne, hvor han vendte de år, de har haft sammen. Derefter var det tid til et helt særlig indslag.

Esben Hansen fra LUU (det lokale undervisningsudvalg) var nemlig mødt op og havde taget en gave med til en elev, som havde udmærket sig særligt i løbet sin tid på uddannelsen. Og her faldt valget på Camilla Falke Kristensen.

I bedømmelsen var der især lagt vægt på, at Camilla er en god kammerat, utrolig dygtig og ihærdig og en rollemodel i faget. Virkelig fortjent og stort tillykke til Camilla.

Og selvfølgelig tillykke til alle vores færdige hovedforløbere og vores øvrige eux’ere, som nu enten kan læse videre eller tage ud i erhvervslivet.