320 konkurrencedeltagere. 49 forskellige fag. 60 udstillere. 22 demonstrationsfag.

Det var status, da DM i Skills 2022 i Høng tog sin begyndelse torsdag. Nu kan vi tilføje et nyt – og endnu vigtigere – tal til den række: 7 vindere fra Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Det står klart efter et brag af en afslutning, hvor vores dygtige elever løb med guldet i hele fem fag.

Vores DM-vindere er:

  • Procesoperatør: Patrick Nielsen, Cecilie Bruhn Nielsen og Nikolai Sandstød Larsen (Novo Nordisk A/S)
  • Tagdækker: Christian Marthendal Lublin (IFA Tagdækning A/S)
  • Klejnsmed: Martin Rothborg Gregersen (Chris Jensen Kalundborg K/S)
  • Alubygger: Simon Møller Christensen (Redtz Glas & Facade A/S)
  • Glarmester: Mads Robert Guhle (Anton Guhle & Søn A/S)

Men der skal i samme åndedrag lyde et stort tillykke til alle vores deltagere, som repræsenterede vores skole og deres fag på bedste vis. Som tidligere statsminister Poul Nyrup sagde fra scenen, inden vinderne blev kaldt på scenen:

– Jeg har oplevet mange ting i mit liv. Blandt andet besøg i Det Hvide Hus og møder med mange kendte. Men Skills er det største, jeg har oplevet, og det største, jeg kommer til at opleve i hele mit liv.

Se hele afslutningsceremonien

Flotte ord fra Poul Nyrup
Derefter henvendte han sig direkte til deltagerne, der sad på række efter række med lige dele spænding og glæde malet i de lidt trætte ansigter.

– Der er mange måder, man kan være stolt på. Der er den blærede måde: ‘Jeg er sgu meget bedre end alle de andre. De kan bare komme an’. Men man kan også være stolt på jeres måde. En naturlig stolthed over sit fag og det at skabe noget. At være i stand til det, mens mange går forbi, og gøre det upåvirket og fuldt fokuseret. Det er verdens bedste form for stolthed. I er rollemodeller.

Efter de flotte ord blev vinderne kaldt på scenen én efter én; den allerførste var alubygger Simon Christensen og siden fulgte hele seks elever fra Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Kæmpe tillykke til dem alle!

De kommende dage vil vi poste interview med vinderne og runde DM i Skills af med manér – følg med her på siden og på vores sociale medier. Der kan du også allerede nu se flere fotos.