Til DM i Industriens Hus

Onsdag 18. april 2018 bliver med garanti en dag, vores to eux busines-elever Helene Jørgensen og Henriette Hjort sent vil glemme – hvis nogensinde.

Det tør vi godt garantere, selvom dagen i skrivende stund (kl. 18.00) ikke er færdig endnu.

De to elever er nemlig – sammen md deres medsammensvorne Mathias Trebbien – til DM i Entreprenørskab med deres virksomhed Elinoa Design og den specielle knagerække, som de har opfundet.

Foran Industriens Hus. Fra venstre er det: Mathias Trebbien, Henriette Hjort og Helene Jørgensen.

Pitch foran dommerne
Dagen startede med, at de alle tre tog turen fra Holbæk til hjertet af København og den ikoniske glasbygning, som Dansk Industri holder til i, og straks gik i gang med at sætte deres stand op. Helt ned til mindste detalje. Så de var klar, til folk omkring kl. 9.00 begyndte at strømme ind og besøge de mange flotte stande.

Derefter stod den på scene-pitch foran både dommere, de andre grupper samt masser af nysgerrige tilhørere. Her forklarede Helene, Henriette og Mathias alt om virksomheden lige fra grundidé til økonomi, og det stod lysende klart, at de har styr på både virksomhed og produkt, og at de mange forberedelsestimer op mod DM er blevet brugt rigtig effektivt.

Elinoa Designs stand.

En lang dag 
Derefter kunne trioen tage tilbage til standen og snakke med de mange besøgende (ja, ikke meget tid til afslapning), inden den stod på de spændende stand-interviews. Her kom dommerne rundt til alle standene én efter én for at spørge ind og få uddybet det, de hørte på scenen.

Der var derfor både glæde og nervøsitet at spore hos Elinoa Design, som gav dommerne svar på tiltale, når de ville høre om stort og småt om økonomi, fremtidsplaner og meget, meget mere. Helene, Henriette og Mathias var ekstremt godt forberedt, og smilene var store efter stand-interviewet, selvom dommerne havde gjort, hvad de kunne for at hyle dem ud af den.

Så havde trekløveret (endelig) lidt fritid. Den brugte de på at gå rundt og se konkurrenterne an, tage en fortjent rygepause, drikke masser af kaffe og få slappet lidt af, inden dagens sidste og måske mest afgørende etape: det lukkede dommerinterview.

Her havde Helene, Henriette og Mathias 15 minutter i selskab med de glubske dommere, som nu ville høre endnu mere om Elinoa Design. Her kunne vi af gode grunde ikke være med og høre, hvad der skete, men da gruppen kom ud igen var det med en blanding af tvivlsomme ansigtsudtryk og forsigtige smil.

Den specieldesignede knagerække, som kan tages ind og ud efter behov.

Dagens sidste interview
Men som lærer på EUC Nordvestsjælland Søren Brandshøj så rigtigt sagde til trioen, da de kom ud:

– Det er meningen, de skal gå hårdt til jer derinde. Det er det, de er der for.

Det lukkede dommerinterview var da heller ikke nok til at tage det gode humør fra Helene, Henriette og Mathias. Langt fra. For nu kunne de smide nerverne væk og bare se frem mod næste punkt på dagsordenen: festmiddag og afgørelse med udnævnelse af vinder.

Det var her, vi i første omgang forlod trioen. Derfor ved vi heller ikke i skrivende stund, hvordan afslutningen på dagen er gået. Udover de uden tvivl vil nyde festmiddag, underholdning og prisoverrækkelse sammen med lærer Søren Brandshøj.

Du kan læse mere om afgørelsen senere her på eucnvs.dk, ligesom du også vil kunne se interview med Elinoa Design på vores Facebook-side.