De startede torsdag morgen med den traditionsrige indmarch, inden det var tid til at tage værktøjet i hænderne og komme i gang. Med dette års DM i Skills – danmarksmesterskabet i håndværk med deltagelse af hundredevis af elever fra erhvervsskoler landet over. Og lørdag formiddag kunne de lægge værktøjet fra sig igen og betragte deres arbejde hver især. Beviset på, de har helt styr på deres fag og kan det helt ind til benet.

Se vores hold her

Støtte fra venner, familie og virksomheder
Det var status for vores 12 deltagere ved DM i Skills 2019, som blev afholdt i Arena Næstved og de tilstødende telte, omkring middag lørdag 6. april 2019. De var trætte, lettede, glade og forventningsfulde efter at have knoklet foran tusindvis af besøgende time efter time i tre dage. Der var store smil og stor glæde at spore hos deltagerne, som nu bare kunne vente på resultatet og hygge sig med venner, familie og virksomheder, som var mødt op for at vise deres støtte.

Og det resultat kom omkring 14.00 i den store hal i Næstved Arena, hvor alle deltagere og tusindvis af gæster var samlet for at hylde de mange deltagere, fag og vindere.

Der er brug for jer
Som en af talerne – statsminister Lars Løkke Rasmussen – slog fast til forsamlingen af den næste generation faglærte inden for alt fra glarmester og kok til tækkemand og frisør:

– Hele Danmark har brug for jer!

Derefter var det tid til det, alle ventede på. Kåringen af vinderne.

Tre vindere fra EUC Nordvestsjælland
Én ad gangen blev de råbt op, og da støvede havde lagt sig, stod hele tre af vores deltagere fra EUC Nordvestsjælland med trofæer:

  • ALUBYGGER: Mathias Sejerbo Jensen fra Husmer Glas og Facade i Frederikssund
  • GLARMESTER: Kristoffer Bast fra Redtz Glas & Facade i Odense
  • TEKNISK ISOLATØR: Ebrahim Amiri fra Persolit Entreprenørfirma afd. København i Rødovre

Stort, stort tillykke med det, alle tre! Med at I er Danmarks bedste det næste år! Vi er utroligt stolte af jer!

Fra venstre er det: Mathias, Ebrahim og Kristoffer.

Det samme er vi af vores ni andre deltagere, som har vist deres fag frem på bedst tænkelige måde ved DM i Næstved. Der er brug for faglærte som jer – og det fik over 50.o00 mennesker at se.

Anden gang var lykkens gang
Da vi fangede vores tre vindere, efter titlen var kommet i hus, var de alle ellevilde. Og som Kristoffer hurtigt bemærkede med et smil i øjet efter også at have været med til DM sidste år i Herning:

– Jeg ville ikke komme hjem uden trofæet denne gang. Det er helt sikkert.

– Jeg tror også, jeg ville blive nægtet adgang i firmaet, hvis jeg kom hjem uden, lød det med et grin fra Danmarks bedste glarmester.