Uddan dig i Biotekbyen

Med uddannelser som HTX og procesoperatør er du med til at skabe fremtiden i Biotekbyen.

HTX – Biotek og matematik

HTX – studieretningen Biotek og matematik

Studieretningen Biotek og matematik på HTX er for dig, der brænder for at arbejde med naturvidenskab og teknologi, har en kreativ skabertrang og kan lide at se teorier afprøvet i virkeligheden.

HTX er en studentereksamen med en række spændende fag som fx bioteknologi, der sammen med studiets almene fag klæder dig rigtig godt på til en videregående uddannelse og til fremtiden.

Læs mere om studieretningen her.Varighed
3 år

Adresse
Allikelund Gymnasium
J. Hagemann-Petersens Alle 22,
4400 Kalundborg

Kontakt
72 290 500
allikelund@allikelund.dk

Procesoperatør

Procesoperatør

Som procesoperatør arbejder du med produktion inden for procesindustrien samt analyse af kemiske og fysiske processer. Uddannelsen kombinerer praksis og teori, og du kommer til at lære at betjene og overvåge produktionsanlæg.

Du kan tage uddannelsen som både almindelig erhvervsuddannelse (EUD) eller som EUX (kombineret erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse).

Læs mere om procesoperatøruddannelsen her.Varighed

Ca. 4 år og 6 mdr.

Adresse
Processkolen
Rynkevangen 7-9
4400 Kalundborg

Kontakt
72 290 400
eucnvs@eucnvs.dk

Hvad er Biotekbyen?

Kalundborg har sat bioteknolo­gien i centrum, og deraf er opstået Biotekbyen, hvis succes især skyldes balancen inden for tre områder:

Produktivitet og vækst: Biotekbyen Kalundborg er centrum for hele Skandinaviens biotekproduktion – med en stærk procesindustri og en omfattende følgeindustri af mindre, højtspecialiserede håndværksvirksomheder.

Uddannelse og innovation: Biotekbyen er fremtidens uddannelsesby med fokus på bioteknologisk produktion og procesteknologi og er et afgørende skridt på vejen for at løse Danmarks forventede mangel på 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025.

Bæredygtighed og grøn omstilling: Biotekbyen er en by, hvor højteknologisk industri er grøn, klog og innovativ, og hvor bæredygtighed i verdensklasse er ‘business as usual’.

Læs mere om Biotekbyen her.

Biotekbyen Kalundborg