Valgfag 9. klasse

Vi tilbyder forskellige valgfag for dig 9. klasse og gerne vil opleve lidt anderledes valgfag i helt nye rammer

Du kan vælge mellem 2 forskellige valgfag på EUC Nordvestsjælland i Holbæk og 4 forskellige valgfag på Slotshaven Gymnasium.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores studie- og læringsmiljø, der er fyldt med unge mennesker, der lige som dig gerne vil have det sjovt, mens du lærer nye ting.

Det praktiske

  • Valgfagene starter i uge 35 til og med uge 43

  • Der er tilmelding gennem din skole

  • Alle vores valgfag er om torsdagen enten i tidsrummet 8:00 – 11:30 eller kl. 12.00 til kl. 15.30

  • Enten sørger du selv for at komme til uddannelsesstederne ellers gør din skole

  • Valgfagene kræver, at du har en computer med (undtaget Design og produktion)

EUC Nordvestsjælland

Business: E-handel

Hvordan starter man sin egen online virksomhed?

Hvis du går med drømmen om at starte din egen webshop eller online virksomhed, så er dette valgfaget perfekt for dig. Du kommer til at få en introduktion til de evner og færdigheder fu har brug for, for at oprette en webshop, der giver overskud. Du kommer til at prøve at oprette en hjemmeside og en Facebookside for din webshop. Du lærer også, hvordan du lægger regnskab for butikken.

Design og produktion

Vær kreativ i træværkstedet

På dette valgfag kommer du til at arbejde med praktisk planlægning og udførelse. Du kommer til at være på træværkstedet, hvor du eksempelvis kan lave et spil til din klasse eller til skolens fællesrum.

Du kommer til at arbejde i grupper, og det første I som gruppe skal, er at tegne det, I bagefter ønsker at fremstille. Her skal I blandt andet lære at anvende et digitalt tegneprogram.

Slotshaven Gymnasium

Sjov Science

Prøv at arbejde i et laboratorium

Er du undersøgende af natur, og vil du arbejde i laboratoriet, hvor du laver forskellige forsøg og eksperimenterer med forskellige kemikalier, så er dette valgfaget for dig. Du kommer til at arbejde med de naturvidenskabelige fag på en sjov og anderledes måde, hvor du bl.a. vil bruge fagenes metoder og teorier til at løse forskellige problemstillinger.

Løvens hule

Skab din egen virksomhed

Har du en drøm om at skabe din egen virksomhed, og måske en dag stå i Løvens hule og fremlægge dine forretningsidéer foran de kendte investorer, så er dette valgfag lige dig.

På dette valgfag får du nemlig mulighed for at blive i stand til at gå fra den gode idé til den reelle forretningsplan. Undervisningen fokuserer på idégenerering, samarbejde og kommunikation for at kunne udforme en realistisk forretningsplan.

Bliv gymnasieklar i matematik

Forbedre dit niveau matematik

På dette valgfag får du mulighed for at forbedre dit niveau matematik, så du kan blive helt klar til at komme i gymnasiet. Du bliver også klogere på, hvilke sociale, adfærdsmæssige og faglige krav der er for at kunne klare sig i gymnasiet.

Undervisningen vil være tilrettelagt lidt som almindelig gymnasieundervisning, men på et meget lavere niveau. På den måde kan du finde ud af, hvordan det vil være at gå i gymnasiet, og du vil få hjælp til at blive klar til selv at være en del af gymnasiet. Der vil være fokus på faget matematik.

0.g – smag på gymnasiet før tid

Bliv klogere på hverdagen i gymnasiet

På dette valgfag får du mulighed for at blive klogere på, hvilke sociale, adfærdsmæssige og faglige krav der er for at kunne klare sig i gymnasiet.

Undervisningen vil derfor være tilrettelagt lidt som almindelig gymnasieundervisning, men selvfølgelig på et lidt lavere niveau. På den måde kan du finde ud af, hvordan det vil være at gå i gymnasiet. Du vil komme til at arbejde med forskellige gymnasiefag.

I kan læse mere om de forskellige forløb i vores folder her.

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20
4300 Holbæk

Absalonsvej 20