I sidste uge kunne vi åbne vores malerværksted for vores afsluttende elever på maleruddannelsen. Der var derfor liv i malerværkstedet på hovedforløbet igen, da eleverne havde praktisk undervisning sammen med maler-faglærer Christine Dancker.

Svendeprøve om 3 uger
Eleverne skal til svendeprøve på om 3 uger, og derfor er de med i den gradvise genåbning af vores skoler. Det er eleverne virkelige glade over, og det kunne også mærkes, da man trådte ind på malerværkstedet.

Her blev man mødt af elever, der arbejdede koncentreret på den opgave, de havde fået af deres faglærer.

– Vi er i gang med at få det sidste på plads inden svendeprøven, fortæller Christine Dancker.

Varierende virtuel undervisning
Resten af eleverne på maleruddannelsen fortsætter med virtuel undervisning, men de snydes ikke for den praktiske undervisning selvom de ikke kan være på skolens malerværksted. Eleverne har nemlig kunne komme over på skolen for at hente de redskaber og materialer de skal bruge for at kunne arbejde praktisk med deres fag.

Den virtuelle undervisning veksler derfor mellem undervisning i det teoretiske og praktiske.

Løbende feedback
Når eleverne arbejder praktisk med maler-faget får de løbende feedback for deres arbejde, ligesom når de er på malerværkstedet. Eleverne sender billeder og videoer af deres arbejde til deres faglærere, og så ser og kommenterer lærerne arbejdet. Efterfølgende snakker lærer og elev sammen, og her har eleverne mulighed for at stille spørgsmål og diskutere faglige problemstilliner med lærerne. Efterfølgende justerer eleverne deres arbejde med udgangspunkt i den feedback, de har fået.