En vigtig del af EUC Nordvestsjælland er vores praktikcenter. Her finder du vores praktikkonsulenter Ronni Appelgren, Dennis Tom Pedersen og Charlotte Schalburg, der er bindeledet mellem elev og virksomhed.

Det betyder, at de nærmest dag og nat står klar til at hjælpe med at gøre læretiden så god som muligt – for begge parter. Som Ronni forklarer:
– Det er vores job at forsøge at sikre, at alle elever, når de er færdige med grundforløbet, har en uddannelsesaftale – og at matchet er så godt som muligt mellem elev og mester.

Tæt dialog
Dermed er Ronni, Dennis og Charlotte i dialog med de omkringliggende virksomheder for at have fingeren på pulsen og kende til behovet for lærlinge, samtidig med de står til rådighed med stort og småt for at hjælpe eleven.

– Vi hjælper eleven med, hvad der nu skal til, for at de finder en læreplads. Blandt andet kontakten til mester, lyder det fra Ronni, som hjælper begge parter.

– Mester har også ofte en idé om, hvilken elev virksomheden kunne tænke sig. Så det handler om at finde matchet – finde en elev, der passer ind både fagligt og socialt. Og her laver vi gerne benarbejdet.

Netop det er af stor betydning hos os, for læretiden skal være en gevinst på flere parametre for både elev og virksomhed – derfor er praktikkonsulenter inde over både før, under og efter læretiden.

Bindeled mellem elev og mester
– Vi følger fx op tre måneder inde i forløbet for at se, om alle er glade. Og vi vil i bund og grund gerne være mestrenes indgang til EUC Nordvestsjælland, så de ved, at de bare kan ringe, og så hjælper vi dem – og kan vi ikke det, finder vi én, der kan. Man kan helt simpelt sige, at vi er der, hvor behovet er, slår Ronni fast.

Det betyder, at Ronni, Dennis og Charlotte både laver opsøgende arbejde for at finde nye mestre til vores elever, klarer uddannelsesaftaler og sørger for kontakten til eleverne.

Du kan læse mere om vores praktikcenter og finde kontaktoplysninger, på deres helt egen hjemmeside.